Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu


Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου

Συναξάριον


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο
Καντε κλικ στην εικόνα της Παναγίας και διαβάστε τους

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως
Καντε κλικ στην φωτογραφία και διαβάστε

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού
Καντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το Video

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πριν τον Γάμο...

Πριν τον Γάμο...
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πότε και πώς νηστεύομε;

Πότε και πώς νηστεύομε;
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Το σημείο του Σταυρού

Το σημείο του Σταυρού
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Blog Archive

Από το Blogger.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF


Υλικά 
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
60 γρ κακάο(1/2 κούπα) 
200 γρ καλαμποκέλαιο (1 κούπα) 
330 γρ ζάχαρη (1,5 κούπα) 
2-2,5 πορτοκάλια +1 λεμόνι το χυμό τους (συνολικά οι χυμοί πρέπει να βγουν 1 κούπα) 
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα 
1 κουταλάκι εσάνς πορτοκαλιού ή βανίλια
Σιρόπι 
1 κούπα νερό (250 γρ) 
1/2 κούπα κακάο (60 γρ) 
1 κούπα ζάχαρη (220 γρ) 
1/2 κούπα κουβερτούρα τριμμένη (100 γρ) 
2 βανίλιες
Δημιουργία
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το κακάο, ρίχνουμε και την σόδα και ανακατεύουμε.
 
Στύβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι και κρατάμε το χυμό τους.
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, την ζάχαρη, την εσάνς και τον χυμό. Όταν γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 26 εκ και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά περίπου, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε 8-10 λεπτά, από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά το σιρόπι να γίνει χλιαρό, τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα το γλυκό και περιχύνουμε με το σιρόπι.


Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και σερβίρουμε.

 


Ο Ναός μας εξωτερικά

Κυριακή στην Ενορία - Αφιέρωμα στον Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου & Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ - Εξωτερικά πλάνα Ναού

Ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (παλαιότερο video)


Θείες Λειτουργίες εβδομάδος

Θείες Λειτουργίες εβδομάδος
Κυριακή 28/7

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

συνταγή για Πρόσφορο

συνταγή για Πρόσφορο
Καντε κλικ στο πρόσφορο και διαβάστε

Πώς θα βρείτε το Ναό μας

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε