Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu


Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου

Συναξάριον


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο
Καντε κλικ στην εικόνα της Παναγίας και διαβάστε τους

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως
Καντε κλικ στην φωτογραφία και διαβάστε

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού
Καντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το Video

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πριν τον Γάμο...

Πριν τον Γάμο...
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πότε και πώς νηστεύομε;

Πότε και πώς νηστεύομε;
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Το σημείο του Σταυρού

Το σημείο του Σταυρού
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Blog Archive

Από το Blogger.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF


Υλικά:
500-600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια μπέικιν
3 κουταλάκια γλυκάνισο
¾ ποτηριού σπορέλαιο
1 ποτήρι κρασί λευκό
½ ποτήρι ζάχαρη
2-3 κουταλιές σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν και το γλυκάνισο.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το σπορέλαιο, το κρασί και την ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι στον κάδο ζυμώνοντας σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική, που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.
Την στρώνουμε με το χέρι, να πάει παντού ομοιόμορφα.
Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε την επιφάνεια σε ίσα κομμάτια.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180ο για 45 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε από την φόρμα και κόβουμε στα σημεία που είχαμε χαράξει.
Τοποθετούμε τα παξιμάδια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 130ο, μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

πηγή:poimin.gr

Ο Ναός μας εξωτερικά

Κυριακή στην Ενορία - Αφιέρωμα στον Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου & Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ - Εξωτερικά πλάνα Ναού

Ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (παλαιότερο video)


Θείες Λειτουργίες εβδομάδος

Θείες Λειτουργίες εβδομάδος
Κυριακή 28/7

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

συνταγή για Πρόσφορο

συνταγή για Πρόσφορο
Καντε κλικ στο πρόσφορο και διαβάστε

Πώς θα βρείτε το Ναό μας

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε