Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου
Συναξάριον
οι δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδος
Blog Archive
- 2024 (14)
- 2023 (72)
- 2022 (249)
- 2021 (450)
- 2020 (682)
- 2019 (811)
- 2018 (820)
- 2017 (901)
- 2016 (1063)
- 2015 (1348)
- 2014 (1414)
-
2013
(2210)
-
Δεκεμβρίου(161)
- Νέοι των Κατηχητικών μας Ομάδων επισκέφθηκαν τον Σ...
- ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
- Κάλαντα Πρωτοχρονιάς
- Έχει δικαίωμα η ομοφυλοφιλία; - π. Δανιήλ Αεράκης
- Η ιερατική αμφίεση - π. Θεόδωρος Ζήσης (video)
- Οσία Μελάνη η Ρωμαία
- Το Άστρο της Βηθλεέμ.... ήταν ένα φυσικό φαινόμενο;
- Συνταγή για Βασιλόπιτα, απλή και εύκολη
- Περί της Βασιλόπιτας
- Αγία Ανυσία η Οσιομάρτυς από τη Θεσσαλονίκη
- Εκδρομή των Κατηχητικών Ομάδων στο Νομό Αττικής (φ...
- Κυριακὴ μετὰ τὴν Χριστοῦ γέννησιν: Οι του κόσμου Η...
- Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση νεολαίας του Ιερού Να...
- ΙΝΔΙΑ: ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 7ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ Γ...
- Ιωσήφ ο Μνήστωρ
- Άγια Νήπια (περίπου 14.000) που εσφάγισαν με διατα...
- "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΑΛΕΝΤΑ" - χιουμοριστική θεατρι...
- Στιγμιότυπα από την πανήγυρη του Ι.Ν.Πανγίας Αλεξι...
- Πρόσκληση από τα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων του...
- Ο π. Βασίλειος Μπακογιάννης, την Κυριακή στο Ναό μας
- Άγιοι Δίσμυριοι (20.000) μάρτυρες που κάηκαν στη Ν...
- “ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ”!!!!!! Mια χριστουγεννιάτικη ιστ...
- Οι συγκινητικές φωτογραφίες με τον τσολιά που κάνο...
- Η Φάτνη της Γεννήσεως του Χριστού στον περίβολο το...
- Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος Στέφανος
- Εορτή Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Αλεξιωτί...
- ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡ...
- ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡ...
- Ερμηνεία της Εικόνας της Γεννήσεως
- Το μυστήριο της αγάπης του Θεού
- Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χριστού
- Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο....
- Τήν Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, ἑορτάζει καί πανηγυρίζε...
- Δεύτε ίδωμεν, πιστοί!…
- Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση νεολαίας του Ιερού Να...
- Ευχαριστήριο
- Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
- Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εορτής των Χρισ...
- ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ...
- ΝΕΟΣ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ...
- Το πανδοχείο της καρδιάς μας
- « Ὁ αἰώνιος λόγος τοῦ Λόγου· οἱ ἀγαπῶντες αὐτὸν κα...
- Άγιοι Δέκα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Κρήτη
- «Προεορτάσωμεν Χριστού τα γενέθλια»
- Αγία Αναστασία η Μεγαλομάρτυς η Φαρμακολυτρία
- Εσύ ετοίμασες την Φάτνη σου;
- Τα θρησκειοποιημένα Χριστούγεννα
- Αγία Ιουλιανή
- Άγιος Θεμιστοκλής
- Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Ένας βοσκός προβάτων αναδεικνύ...
- Ακολουθία Αγίου Θεμιστοκλέους (21 Δεκεμβρίου)
- Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση νεολαίας Ιερού Ναού Αγί...
- Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς: Ο χρόνος και ο χώρος χωρ...
- Μία αληθινή ιστορία: Τα Χριστούγεννα ενός άθεου!
- Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος
- Ποδοσφαιρικός Αγώνας Κατηχητικών Σχολείων
- «Οἰκογένεια καί κοινωνία σέ κρίση σήμερα» - Εγκύκλ...
- Πάτερ, γιατί να μην τρώμε κρέας στις νηστείες;
- Ὁ Δάσκαλος, ὁ μπαλωματής καί ὁ οὐρανός!
- Άγιοι Βονιφάτιος και Αγλαΐα η Ρωμαία
- Ολοκληρώθηκαν σχεδόν τα κτισίματα του νέου Ιερού Ν...
- Η Φάτνη του εκπολιτιστικού συλλόγου "Κρύα Ιτεών"
- Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση της Χριστιανι...
- Άγιος Σεβαστιανός
- Ο Άγιος που είπε ψέματα για να σώσει το φονιά του ...
- Τέλεση του Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου στην Ενορ...
- Ο πλούτος της ελεημοσύνης
- Χριστούγεννα σημαίνει: ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ
- Φωτογραφίες από τον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου ...
- Άγιος Διονύσιος Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης
- Προφήτης Δανιήλ και οι Άγιοι Τρεις Παίδες Ανανίας,...
- Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ Π...
- Ο χωρικός και ο σοφός - Διδακτική Ιστορία
- Άγιος Μόδεστος Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων
- Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: «Με την υπογραφή του...
- Εκοιμήθη ο σεβαστός μας δάσκαλος, Ιεροψάλτης Σπυρί...
- ΙΑ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΟΥΚΑ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΙΠΝΟ
- Αγιορείτικη Διήγηση για τον Παράδεισο
- Ο Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυς και η Αγία μητέρα ...
- ΛΥΧΝΟΣ TV - Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ...
- Η ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΟΣ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑ...
- Όλες οι κατασκευές της Φάτνης των Χριστουγέννων πο...
- ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ...
- Άγιοι Θύρσος, Λεύκιος και Καλλίνικος
- Νὰ θυμᾶσαι πάντα ὅτι ἡ ζωή σου καὶ ἡ εὐτυχία εἶναι...
- Αποκρυφιστικές προσεγγίσεις στο θέμα της ασθένειας
- Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, Ἕνα φανερό καί μεγ...
- Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου εορτή του Αγίου Ελευθερί...
- Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος κ...
- Παιδικός οδηγός εξομολογήσεως
- Εντυπωσιακή και η φετινή κατασκευή Φάτνης που στολ...
- Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανός μιὰ ζωὴ δοσ...
- ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (Ουκρανικό ντοκιμαντέρ)
- Ο Γέροντας Παΐσιος για τον Άγιο Σπυρίδωνα και το ά...
- Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος
- Μελομακάρονα Πολίτικα
- ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΡΙΜΥΘΟΥΝΤΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ
- ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ
- Φωτογραφίες από την λιτάνευση της εικόνας του Αγίο...
- Νοεμβρίου(186)
- Οκτωβρίου(168)
- Σεπτεμβρίου(180)
- Αυγούστου(189)
- Ιουλίου(165)
- Ιουνίου(210)
- Μαΐου(218)
- Απριλίου(179)
- Μαρτίου(208)
- Φεβρουαρίου(180)
- Ιανουαρίου(166)
-
Δεκεμβρίου(161)
- 2012 (1652)
- 2011 (318)
- 2010 (42)
Από το Blogger.
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013
00:14
|
Ανώνυμος
|
Print PDF
Η συνταγή έρχεται από την Πόλη και είναι γευστικότατη! Οι ποσότητες των υλικών είναι για μία δόση, οπότε κάντε τους υπολογισμούς σας.
Υλικά για τη ζύμη
9 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπεϊκιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο και ένα φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο και κανέλλα τριμμένα
2 κουταλάκια του γλυκού μπεϊκιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο και ένα φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο και κανέλλα τριμμένα
Υλικά για το σιρόπι
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
Υλικά για το στόλισμα
200γρ. τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη, για περίπου 45 λεπτά (θα δούμε ότι το μίγμα σχεδόν θα ασπρίσει). Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνουμε, μαζί με το κονιάκ και τα κανελλογαρύφαλα, στο μίξερ για να αναμιχθούν καλά. Αναμιγνύουμε στο αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζουμε το μίγμα από το μίξερ σε μια βαθιά λεκάνη και προσθέτουμε λίγο-λίγο το μίγμα με το αλεύρι ζυμώνοντας παράλληλα.
Πλάθουμε μακρόστενα μικρά (γιατί φουσκώνουν πολύ) μελομακάρονα μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος με απόσταση 2cm για να μην κολλήσουν και εν συνεχεία με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια. Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180-190 βαθμούς) μέχρι να ροδίσουν (θα χρειαστούμε τουλάχιστον δύο ταψιά).
Για να φτιάξουμε το σιρόπι ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσουν (μέχρι να αρχίσει να αφρίζει). Βουτάμε τα μελομακάρονα, αφού έχουν κρυώσει καλά, στο σιρόπι που σιγοβράζει και τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα μετά από 1-2 λεπτά περίπου (ανάλογα με την προτίμησή μας, πολύ μελομένα ή λίγο). Τα τοποθετούμε σε πιατέλες και πάνω από κάθε στρώση ρίχνουμε τριμμένο καρύδι.
Πλάθουμε μακρόστενα μικρά (γιατί φουσκώνουν πολύ) μελομακάρονα μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος με απόσταση 2cm για να μην κολλήσουν και εν συνεχεία με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια. Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180-190 βαθμούς) μέχρι να ροδίσουν (θα χρειαστούμε τουλάχιστον δύο ταψιά).
Για να φτιάξουμε το σιρόπι ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσουν (μέχρι να αρχίσει να αφρίζει). Βουτάμε τα μελομακάρονα, αφού έχουν κρυώσει καλά, στο σιρόπι που σιγοβράζει και τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα μετά από 1-2 λεπτά περίπου (ανάλογα με την προτίμησή μας, πολύ μελομένα ή λίγο). Τα τοποθετούμε σε πιατέλες και πάνω από κάθε στρώση ρίχνουμε τριμμένο καρύδι.
πηγή:agkyrovoli
!>