Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu


Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου

Συναξάριον


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο
Καντε κλικ στην εικόνα της Παναγίας και διαβάστε τους

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως
Καντε κλικ στην φωτογραφία και διαβάστε

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού
Καντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το Video

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πριν τον Γάμο...

Πριν τον Γάμο...
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πότε και πώς νηστεύομε;

Πότε και πώς νηστεύομε;
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Το σημείο του Σταυρού

Το σημείο του Σταυρού
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Blog Archive

Από το Blogger.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Πέμπτη 25 Απριλίου 2013
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ, ΤΑΣΟ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 40’

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 60’

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ)

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

1 1/3 κούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

λίγο αλάτι

½ κούπα φυτικό

μαγειρικό λίπος (μαργαρίνη)

1 σφηνάκι νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 Πράσα, κομμένα σε ροδέλες

½ κιλό σπανάκι φρέσκο, πολύ καλά πλυμένο

1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 ½ κούπες φυτικό τυρί, τριμμένο

1/3 κούπας φυτική κρέμα

λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος

λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι μαύρο

λίγο ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι σ’ ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε καλά (η ζύμη θα πρέπει να είναι ανομοιόμορφη και όχι λεία). Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Αλευρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε πάνω της -καλύπτοντας και τα τοιχώματα- το ένα κομμάτι ζύμης. Το άλλο κομμάτι ζύμης το κρατάμε για το τέλος.

Σοτάρουμε σ’ ένα τηγανάκι με λίγο ηλιέλαιο τα Πράσα, το κρεμμύδι, το φινόκιο και το σπανάκι, αλατοπιπερώνοντας καλά. Προσθέτουμε την κρέμα, το τυρί και τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια γεμίζουμε την επιφάνεια της τάρτας (πάνω από τη ζύμη). Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο την επιφάνεια της τάρτας και κλείνουμε καλά τις άκρες περιμετρικά της ταρτιέρας. Αλείφουμε την επιφάνεια ελαφρά με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και ψήνουμε για 40’ - 50’ περίπου στους 170οC.

πηγή:agelioforos

Ο Ναός μας εξωτερικά

Κυριακή στην Ενορία - Αφιέρωμα στον Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου & Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ - Εξωτερικά πλάνα Ναού

Ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (παλαιότερο video)


Θείες Λειτουργίες εβδομάδος

Θείες Λειτουργίες εβδομάδος
Κυριακή 28/7

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

συνταγή για Πρόσφορο

συνταγή για Πρόσφορο
Καντε κλικ στο πρόσφορο και διαβάστε

Πώς θα βρείτε το Ναό μας

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε