Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου
Συναξάριον
οι δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδος
Blog Archive
- 2024 (14)
- 2023 (72)
- 2022 (249)
- 2021 (450)
- 2020 (682)
- 2019 (811)
- 2018 (820)
-
2017
(901)
- Δεκεμβρίου(84)
- Νοεμβρίου(72)
- Οκτωβρίου(97)
- Σεπτεμβρίου(69)
- Αυγούστου(80)
- Ιουλίου(60)
- Ιουνίου(57)
-
Μαΐου(84)
- Η σημασία του Ψυχοσαββάτου - Ενοριακή Ανακοίνωση
- Σχέσεις: Κόλαση... ή δώρο Θεού;
- Κουράστηκα, δε θα προσευχηθώ…
- Ἐκδήλωση γιὰ τὴν Ἅλωση τῆς Κωνσταντινουπόλεως στὴν...
- Λειτουργούν και φέτος οι Κατασκηνώσεις της Χριστια...
- Πόλι Θεοῦ, Πόλι μὴ κλαῖς θάρθει καιρός». Ἐπέτειος ...
- Κουρὰ νέου Μοναχοῦ στὴν Ἱερὰ Μονὴ Παναγίας Γηροκομ...
- 30 χρόνια ἀπό τήν κοίμηση ἑνός ἁγιασμένου Ἱερέως σ...
- Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της αποδόσεως του Πάσχα...
- ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
- Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος
- Σπιτικό παγωτό σοκολάτας
- Τα τέσσερα «…ἀλλ' οὐκ…» - Σάββας Ηλιάδης
- ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ - Ανακοίνωση
- Ὁμαδική Βάπτιση Παιδιῶν Ρομά στήν Πάτρα
- Ἡ ἑορτὴ τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου στὴν Πάτρα
- Τί να γνωρίζουμε για την Ανάληψη του Κυρίου
- Η αγάπη δεν μπορεί να γίνει κάτι το παρελθοντικό
- Ἀντίδραση στοὺς «Μάρτυρες τοῦ Γιεχωβᾶ»
- Ημερίδα: Ο άνθρωπος του Θεού εις μνήμην Μητροπολίτ...
- Ἡ ἀπόδοση τῆς μεγάλης ἑορτῆς τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Κυ...
- Ο εν Πάτραις Μητροπολιτικός ναός του Ευαγγελισμού ...
- ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ - Κατασκήνωση «Η Αγία Παρ...
- Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - π. Δημητρίου Μπόκου
- Ἡ ἑορτὴ τῶν Ἁγίων Ἰσαποστόλων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλέ...
- Ο «μπαχαλακηδισμός» ή «κουκουλοφορία» και ο «φασι...
- ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ μέ τόν Σεβασ...
- Το δώρο της ζωής
- Πατήρ Ευμένιος· Ο κρυφός άγιος της εποχής μας († 2...
- Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
- Ιερά Αγρυπνία για την απόδοση της Εορτής του Πάσχα
- Εμείς και οι άλλοι. Ποιοί είμαστε εμείς και ποιοί ...
- Λόγος εις τους Αγίους Ισαποστόλους Κωνσταντίνον & ...
- Ὁλοκληρώθηκε τὸ προσκύνημα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητρο...
- Κυριακή των Αγίων Πατέρων
- Πρόγραμμα Πανηγύρεως Αγίου Παναγή του Μπασιά
- Ιερά Αγρυπνία επί τη αποδόσει της Εορτής του Πάσχα
- Ο πονεμένος δεν θέλει αναλύσεις αλλά αγάπη
- Μελιτζάνες παπουτσάκια με πατάτες
- Ἡ ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου Ἀθανασίου Ἀρχιεπισκόπου Χριστιαν...
- Θέλεις να ταπεινωθείς;
- Ο κ. Παναγιώτης Μαρτίνης, θα ομιλήσει την Κυριακή ...
- Τούρτα νηστίσιμη, με γέμιση πραλίνας κάστανου
- ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ...
- Η Ενορία μας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στ...
- Χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν το Ιερό Λείψανο της Αγ...
- ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ μέ τόν...
- Κυριακή τῆς Σαμαρείτιδος στὴν Ἱερὰ Μητρόπολη Πατρῶν
- Όσιος Παΐσιος Αγιορείτης: Συμβουλές για την σχέση ...
- ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΩΝ ΚΥΡΙΑ: Χορωδία "Άγιος ...
- Με λαμπρότητα η εορτή της Μεταθέσεως του Ιερού Λει...
- Παράκλησις και Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας του Αγ...
- Άγιος Νικόλαος Αλυκών Κάτω Αχαΐας - Βίντεο Αφιέρωμα
- Η εξομολόγηση ενός "αναμάρτητου"
- Η Ενορία μας διοργανώνει 7 ήμερη προσκυνηματική εκ...
- ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΕΛΟΣ - π. Δημήτριος Μπόκος
- ΔΙΑΛΕΞΗ για τη ΣΥΝΟΔΟ Μ. ΦΩΤΙΟΥ 879 μΧ
- Ἡ ἑορτὴ τῆς μεταθέσεως τοῦ ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίο...
- Ὁ Ἑσπερινὸς τῆς Ἑορτῆς τῆς μεταθέσεως τοῦ ἱεροῦ λε...
- Ο ΘΕΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΟΣ
- Ἡ ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου, στὴν Πάτρα
- Πρόγραμμα Πανηγύρεως Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλυκών Κά...
- ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ μέ τόν Σε...
- Ο Άγιος Χριστοφόρος, προστάτης των οδηγών
- Ἑόρτασε ὁ Ἱερὸς Ναὸς τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγο...
- Η Προσευχή και τα… καρύδια! (Εξαιρετικό δίδαγμα)
- Κυριακή του Παραλύτου
- Να προσπερνάς τα «γιατί» και να μένεις στην αγάπη
- Πνευματική ζωή και αυτονομία δεν συμβαδίζουν
- Ιερά Παράκληση για τους υποψηφίους των σχολικών κα...
- Το Θαύμα των κόκκινων αυγών της Αγίας Μαρίας της Μ...
- Ὁ Ἑορτασμός τῆς μνήμης τῆς Ἁγίας Ἐνδόξου Μεγαλομάρ...
- ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣ...
- Άγιος Εφραίμ ο Μεγαλομάρτυρας και θαυματουργός
- Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς
- Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Εφραίμ και τη...
- Περίπλους τοῦ Ἁγίου Ὂρους καὶ προσκύνημα σὲ Ἱερὲς ...
- Μέ λαμπρότητα ἑορτάσθη ἡ ἀνακομιδή τῶν ἱερῶν Λειψά...
- ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ μέ τόν Σε...
- Mια υπέροχη, ανοιξιάτικη, προσκυνηματική εκδρομή
- Η τυφλή αγία: Οσία Ματρώνα
- Ψάχνοντας το αρχείο της Ενορίας μας: Προσκυνηματικ...
- ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ! Εκ...
- Ἡ κάθε μέρα τῆς ζωῆς μας
- Απριλίου(78)
- Μαρτίου(83)
- Φεβρουαρίου(65)
- Ιανουαρίου(72)
- 2016 (1063)
- 2015 (1348)
- 2014 (1414)
- 2013 (2210)
- 2012 (1652)
- 2011 (318)
- 2010 (42)
Από το Blogger.
Τετάρτη 17 Μαΐου 2017
12:08
|
Ανώνυμος
|
Print PDF
Υλικά
Για την βάση μπισκότου:
130 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. ηλιέλαιο
80 γρμ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
50 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη
100 γρμ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Πραλίνα φουντουκιού:*
140 γρμ. φουντούκια
40 γρμ. ζάχαρη
Γέμιση πραλίνας-κάστανου:
350 γρμ. κουβερτούρα 75-100% κακάο, τεμαχισμένη, (καθαρή κουβερτούρα, δεν περιέχει γάλα)
200 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (περίπου)
170 γρμ. ταχίνι
250 γρμ. ψίχα από κάστανα, βρασμένα
60 γρμ. μέλι
180 γρμ. *πραλίνα φουντουκιού (αυτή που φτιάξαμε)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Επικάλυψη γκανάζ:
250 γρμ. κουβερτούρα 75-100% κακάο τεμαχισμένη, (καθαρή κουβερτούρα, δεν περιέχει γάλα)
200 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουτ. σ. μέλι
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
Διακόσμηση:
ξύσμα κουβερτούρας
αμύγδαλα φιλέ, ή γλυκό κάστανο, ή κερασάκια κ.λ.π.
Εκτέλεση βάσης:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί ανακατεύοντας με αυγοδάρτη. Πάνω σε λαδόκολα απλώνουμε και φτιάχνουμε με το μείγμα 2 δίσκους διαμέτρου 26 – 28 εκ. και πάχους 0,5 εκ. Ψήνουμε στους 180οC για 12 λεπτά περίπου.
Εκτέλεση πραλίνας φουντουκιού:
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. όταν κάψει, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει. Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τα φουντούκια, αφού προηγουμένως τα έχουμε ζεστάνει στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων, έτσι ώστε να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα. Ανακατεύουμε έως ότου ανακατευτούν καλά με την καραμέλα, αλλά προσέχουμε να μη μείνουν πολύ και η καραμέλα πικρίσει. τα απλώνουμε αμέσως σε μια λαδόκολλα ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, τόσο ώστε να σχηματιστεί μια ρευστή, και σχετικά πηχτή πάστα. Όχι πολύ ρευστή.
Σημείωση: Όσο πιο πολύ χτυπάμε, τόσο πιο πολύ ρευστοποιείται.
Εκτέλεση γέμισης πραλίνας-κάστανου:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα, και το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πολτοποιούμε τα κάστανα στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας, προσθέτοντας την *πραλίνα φουντουκιού, και σιγά-σιγά το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά να ενώσουν τα υλικά. Θέλουμε μία σχετικά απαλή, αλλά σφιχτή κρέμα, κανονίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού να την φέρουμε στο σημείο που θέλουμε.
Εκτέλεση γκανάζ:
Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, την ζάχαρη, και το μέλι. Τοποθετούμε στη φωτιά να κάψει. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και το αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με το ραβδομπλέντερ, να λιώσει η κουβερτούρα, και να ομογενοποιηθούν καλά.
Συναρμολόγηση:
Σε φόρμα με τσέρκι 26 – 28 εκ. βάζουμε το ένα μπισκότο. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση πάνω από στη βάση μας. Την ισιώνουμε με μια σπάτουλα, τοποθετούμε και το δεύτερο κομμάτι μπισκότου, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Αφαιρούμε το τσέρκι από την τούρτα, και απλώνουμε πάνω την γκανάζ. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η γκανάζ, και γαρνίρουμε με το ξύσμα κουβερτούρας και το αμύγδαλο φιλέ, η γλυκό κάστανο, κερασάκια, η ότι άλλο έχετε.
Σάλτσα σοκολάτας:
Υλικά:
250 γρμ. νερό
130 γρμ. κακάο σκόνη
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη, (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)
2 κουτ. σ. μέλι
1/2 κάψουλα βανίλιας
2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι βάζετε το νερό να κάψει, ρίχνετε το κακάο, και ανακατεύετε να λιώσει καλά. Προσθέστε ζάχαρη, βανίλια, μέλι, ανακατέψτε, και αφήστε να πάρει βράση. Διαλύστε το κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό, και ρίξτε το στο μείγμα κακάο, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήστε να πάρει μία-δύο βράσεις, έως ότου γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα. Κατεβάστε από τη φωτιά, και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά, και αφήστε να φτάσει σε χλιαρό σημείο. Περιχύσετε το παγωμένο γλυκό, στρώστε την, και βάλτε το αμέσως στο ψυγείο να σφίξει η σάλτσα. (δεν σκληρένει όπως η κουβερτούρα, αλλά παραμένει μαλακιά, όχι ρευστή.)
πηγή:poimin.gr
!>