Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου
Συναξάριον
οι δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδος
Blog Archive
- 2024 (14)
- 2023 (72)
- 2022 (249)
- 2021 (450)
- 2020 (682)
- 2019 (811)
- 2018 (820)
- 2017 (901)
- 2016 (1063)
-
2015
(1348)
- Δεκεμβρίου(121)
- Νοεμβρίου(100)
- Οκτωβρίου(130)
- Σεπτεμβρίου(96)
- Αυγούστου(116)
-
Ιουλίου(123)
- ΔΕΥΤΕ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ ΕΤΟΙΜΑΣΘΩΜΕΝ...
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. Χ...
- Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Δεκαπενταυγούστου Ι. Ν....
- Γιατί φιλάμε το χέρι του Ιερέα
- Μετάνοια και εξομολόγηση: Η Εξομολόγηση
- Ἡ ἑορτή τῆς Προόδου τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στόν Ἱερό Ν...
- Η ωραιότερη και κοσμοπολίτικη πόλη του κόσμου και ...
- Πανήγυρις Ιερού Ναού Παντοκράτορος Πατρών
- Ρώτησαν τι είναι ταπείνωση!
- Πολιτικός ή θρησκευτικός γάμος; Το ψευτοδίλλημα τη...
- Φιλαυτία: η μητέρα όλων των κακών!
- Ἔχει ὁ Θεός!
- Ὁ μύθος τοῦ χταποδιοῦ
- Μέχρι να μάθεις να περπατάς
- Όρεξη για γλυκό; Χρειάζεστε μόνο 3 υλικά και 15 λε...
- ΑΙΔΩΣ - Σάββας Ηλιάδης
- Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός
- Η ΑΓΙΑ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (26 ΙΟΥΛΙΟΥ)
- Ἀπολυτίκιον Αγίας Παρασκευής
- ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΣ «ORIGINAL»… MIA ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
- Κοίμηση της Αγίας Άννης Μητέρας της Υπεραγίας Θεοτ...
- Από πού προέρχεται η σημερινή κρίση;
- Τι πρέπει να κάνετε όταν σας τσιμπήσει σφήκα, μέλι...
- ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ TO F-16 ΖΕΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙ...
- Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Οσίας Μητρός ημών Ε...
- Πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Παναγίας Αλεξι...
- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 700 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΙΣΟΔΙΩ...
- Ούτε δό-λι-οι ούτε δό-λιοι αλλά άδολοι δούλοι του ...
- Αγία Μαρκέλλα η Παρθενομάρτυς
- Όσιος Μενέλαος
- Άγιος Παΐσιος: Η τράπεζα του Χριστού δίνει πολύ με...
- «Τιμή Αγίου, μίμησις Αγίου»
- Τι μεταθανάτια ωφέλεια έχει μια ψυχή από τις προσε...
- Ἡ Ἑορτή τοῦ Προφήτη Ἠλία στήν Ἱερά Μητρόπολη Πατρῶν
- Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης
- Θέλει πνευματική αρχοντιά…
- Άγιος Παΐσιος - Ρωσική Ταινία
- Ο Προφήτης Ηλίας
- Κυριακή των 630 Αγίων Πατέρων (Δ’ Οικ. Συν.) – Ματ...
- Πρῶτα ὁ Θεός!
- Μακαριστός Χριστόδουλος: Πρώτα Έλληνες Ορθόδοξοι κ...
- Όσιος γέροντας Παΐσιος - μιλά μια συμμαθήτριά του!...
- «Οι Παπάδες κατέστρεψαν την χώρα...»
- Ἑόρτασε ἡ Ἱερά Μονή Μαρίτσης (φωτο)
- Ἡ ἑορτή τῆς Ἁγίας Μαρίνης στήν Πάτρα (φωτο)
- Περιφρουρείτε τη χαρά !
- Φαραώ-Δανειστές: Οι δεινοί δυνάστες και η οδυνηρή ...
- Άγιος Παΐσιος: Όσο προχωράει κανείς, τόσο περισσότ...
- ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΣΗΚΩΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Τ...
- ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΠΑΡΕΚΚ...
- Άγιος Πορφύριος: «Ο Θεός σέβεται το θέλημά μας»
- Η «ιατρική» της Εκκλησίας
- ΣΟΦΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
- Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές
- Ξενάγηση στην πατρική Οικία του Αγίου Παϊσιου απο ...
- Ιερά Αγρυπνία στο Ναό μας επί τη εορτή του Αγίου ε...
- Ο Θεός δεν υπάρχει, είναι!
- Οι Αχειροποίητες εικόνες του Χριστού
- ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΗΡΥΚΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΤΤΑ - π. ΓΕΩΡΓΙ...
- Γιορτή Αγίας Μαρίνας στην Ξηροκαρύταινα
- Μέ λαμπρότητα ἐτελέσθησαν τά Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Να...
- Ο άγιος Σπυρίδωνας συγχωρεί τον καραβοκύρη που του...
- Fudge σοκολάτας με κεράσια
- Όλα τα Ελληνικά Χαρτονομίσματα σε δραχμές που κυκλ...
- Η αγάπη μακροθυμεί
- Συμβουλές για τις μητέρες (Άγιος Πορφύριος)
- Το πένθος ως δρόμος μετάνοιας (Αγίου Ιωάννου Χρυσο...
- Μελιτζάνες ιμάμ (ιμάμ μπαϊλντί)
- Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
- Ἀπολυτίκιον Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου
- Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος καί ὁ ...
- Στίς Ἀρκαδικές βουνοκορφές...
- " Μὴ φοβοῦ ΕΛΛΑΣ σὲ λίγο θὰ χαμογΕΛΛΑΣ " !
- Ἡ θαυμαστὴ ἐμφάνιση τῆς Ἁγίας Εὐφημίας στὸν Γέροντ...
- Μιὰ διαφορετικὴ πανήγυρη
- Ακούστε τον Άγιο Παΐσιο να ψάλλει
- Η Αγία Όλγα η Ισαπόστολος τιμάται στις 11 Ιουλίου
- Η Αγία Μεγαλομάρτυς Ευφημία
- Χάνει ὅ,τι κέρδισε
- Ὑπάρχουν ἄθεοι ἄνθρωποι;
- Σάντουιτς παγωτό απίθανο και γευστικό!
- Πιπεριές γεμιστές με τυριά
- Ελάτε σε μένα...
- Προς τους νέους απλά και από καρδιάς - Σάββας Ηλιάδης
- Ποιοί είναι οι Χιλιαστές
- Θεία Λειτουργία με τον Άγιο Πορφύριο
- "Ενότητα, ομοψυχία, προσευχή.."
- Ο Θεός σε αγαπά όπως είσαι!
- Πρόγραμμα Εγκαινίων και Ιεράς Πανηγύρεως Αγίας Μαρ...
- Έσχατοι καιροί;
- ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ...
- Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης στα Καμπιτσάτα...
- «Ὁ Θεὸς νὰ βάλει τὸ χέρι του»
- Ὁ ἑορτασμός τῆς Ἁγίας Κυριακῆς στήν Ἱερά Μητρόπολη...
- Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς
- Απολυτίκιο Αγίου Προκοπίου
- Παναγία, η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου
- Αγιογραφικά σταχυολογήματα περί πλεονεξίας - Σάββα...
- Όταν βλέπετε έναν άνθρωπο να έχη μεγάλο άγχος, στε...
- Η Ενορία μας διοργανώνει 3ήμερη προσκυνηματική εκδ...
- Ιουνίου(110)
- Μαΐου(116)
- Απριλίου(135)
- Μαρτίου(105)
- Φεβρουαρίου(89)
- Ιανουαρίου(107)
- 2014 (1414)
- 2013 (2210)
- 2012 (1652)
- 2011 (318)
- 2010 (42)
Από το Blogger.
Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015
00:02
|
Ανώνυμος
|
Print PDF
Υλικά
7-8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες ή 10 τσακώνικες μεγάλες
1,5 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη ή στο μπλέντερ
6 μέτρια κρεμμύδια
8 σκ. σκόρδο σε φετάκια
1 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
1 1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε την άκρη μόνο του κοτσανιού. Κόβουμε μια πολύ λεπτή φέτα από τη μία πλευρά και κάνουμε δύο παράλληλες βαθιές χαρακιές, κατά μήκος. Βάζουμε μπόλικο αλάτι και τις αφήνουμε αρκετή ώρα, να βγάλουν τα υγρά τους. Στο μεταξύ, κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο, χωρίς να μαλακώσει τελείως. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά να δέσει, 15 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τη δάφνη και προσθέτουμε το μαϊντανό. Ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε, πιέζοντας τις ελαφρά. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 φλιτζ. τσαγιού περίπου ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε λίγες λίγες, περισσότερη ώρα από την κομμένη πλευρά. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Ανάβουμε το φούρνο στους 180°. Πιέζουμε με ένα πιρούνι τη σάρκα κάθε μελιτζάνας να ανοίξει αρκετά, σχηματίζοντας μια «βαρκούλα». Γεμίζουμε τα κοιλώματα με τη σάλτσα και ρίχνουμε στα ενδιάμεσα τη σάλτσα που περίσσεψε. Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα ή λίγο περισσότερο, χαμηλώνοντας το φούρνο στους 160°, μετά το πρώτο μισάωρο. Προβλέπουμε να σταθεί 1-2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Σημ.: Αυτή είναι η κλασική συνταγή, αν όμως θέλουμε το φαγητό πιο ελαφρύ, μπορούμε αντί να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες, να τις αλείψουμε με λάδι και να τις ψήσουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Θα είναι λιγότερο νόστιμες.
πηγή:poimin.gr
!>