Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu


Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου

Συναξάριον


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο
Καντε κλικ στην εικόνα της Παναγίας και διαβάστε τους

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως
Καντε κλικ στην φωτογραφία και διαβάστε

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού
Καντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το Video

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πριν τον Γάμο...

Πριν τον Γάμο...
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πότε και πώς νηστεύομε;

Πότε και πώς νηστεύομε;
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Το σημείο του Σταυρού

Το σημείο του Σταυρού
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Blog Archive

Από το Blogger.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF



Υλικά:
500 γρ. αλεύρι
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 20 γρ. (περίπου) φρέσκια
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 ½-2 ποτήρια χλιαρό νερό

Υλικά για το σιρόπι:
2 φλ. Ζάχαρη
1 φλ. μέλι θυμαρίσιο
1 φλ. νερό
Κανέλλα σκόνη
Καρύδια ψίχα αλεσμένα

Εκτέλεση: 
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά. Εάν επιλέξετε αντί για ξερή μαγιά, νωπή, θα χρειαστεί να τη διαλύσετε πρώτα σε λίγο νερό και στη συνέχεια να τη ρίξετε στο αλεύρι. Όποια πάντως και αν επιλέξετε, στη συνέχεια ρίχνετε το αλάτι και μετά το νερό σιγά-σιγά μέχρι να δημιουργήσετε ένα πηχτό μείγμα. Το σκεπάζετε με πετσέτα και το αφήνετε να φουσκώσει για μια ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αραβοσιτέλαιο σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά, παίρνετε από το μείγμα με το χέρι σας και με ένα κουτάλι της σούπας μικρά κομμάτια ζύμης και τα ρίχνετε στο λάδι. Τα τηγανίζετε για μερικά λεπτά, ενώ με μια τρυπητή κουτάλα τα γυρνάτε συνέχεια μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε την πρώτη δόση σε μια πιατέλα και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσετε με το μείγμα της ζύμης. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το σιρόπι. Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει σιρόπι. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνετε το σιρόπι πάνω στους λουκουμάδες στην πιατέλα και πασπαλίζετε με κανέλλα και χοντροκομμένα καρύδια.

πηγή:jenny.gr

Ο Ναός μας εξωτερικά

Κυριακή στην Ενορία - Αφιέρωμα στον Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου & Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ - Εξωτερικά πλάνα Ναού

Ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (παλαιότερο video)


Θείες Λειτουργίες εβδομάδος

Θείες Λειτουργίες εβδομάδος
Κυριακή 21/4, Τετάρτη 24/4 (Προηγιασμένη απογευματινή), Παρασκευή 26/4 (Προηγιασμένη πρωινή)

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

συνταγή για Πρόσφορο

συνταγή για Πρόσφορο
Καντε κλικ στο πρόσφορο και διαβάστε

Πώς θα βρείτε το Ναό μας

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε