Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu


Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου

Συναξάριον


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο
Καντε κλικ στην εικόνα της Παναγίας και διαβάστε τους

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως
Καντε κλικ στην φωτογραφία και διαβάστε

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού
Καντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το Video

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πριν τον Γάμο...

Πριν τον Γάμο...
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πότε και πώς νηστεύομε;

Πότε και πώς νηστεύομε;
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Το σημείο του Σταυρού

Το σημείο του Σταυρού
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Blog Archive

Από το Blogger.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

 


Μια πεντανόστιμη, γρήγορη και εύκολη γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι για να την απολαύσετε μικροί και μεγάλοι στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας για την ευκολία της παρασκευής τους και την υπέροχη γεύση του πιάτου που θα φτιάξετε σε ελάχιστο χρόνο. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

1 πακέτο (500 γρ.) γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες [*]

1 πακέτο (500 γρ.) λιγκουίνι

1 συσκευασία (400 γρ.) ντοματάκια ολόκληρα ψιλοκομμένα

3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τα λιγκουίνι

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετούλες

2 πιπεριές κατά προτίμηση πορτοκαλί ή κόκκινες, κομμένες σε μέτρια καρέ

3/4 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο ή λευκό κρασί

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 μικρού λεμονιού το χυμό

1 κοφτό κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο

1 γεμάτο κ.γ. ζάχαρη

1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα λιγκουίνι σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Εν τω μεταξύ παράλληλα με το ζυμαρικό ετοιμάζετε τη σάλτσα με τις γαρίδες.

Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια “σβήνετε” με το μισό τσίπουρο ή το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, με τους χυμούς της συσκευασίας τους, τον κύβο λαχανικών και το νερό που κρατήσατε από τα λιγκουίνι και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε την πάπρικα και την ζάχαρη και ανακατεύετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να μείνει με το λάδι της. Πέντε λεπτά πριν αποσύρετε τη σάλτσα σας από τη φωτιά δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε αναλόγως.

Πέντε λεπτά πριν γίνει η σάλτσα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνετε τις γαρίδες, ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα, τις αλατοπιπερώνετε ρίχνετε τον βασιλικό για άρωμα και τις σβήνετε με το υπόλοιπο τσίπουρο ή κρασί.

Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνετε το χυμό λεμονιού και μόλις εξατμισθεί μεταφέρετε αμέσως τις γαρίδες σας μέσα στη σάλτσα με τις ντομάτες που είναι ήδη έτοιμη, ανακατεύετε απαλά και τα αφήνετε για λίγο όλα μαζί να “ξεκουραστούν”.

Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στη σάλτσα με τις γαρίδες την ποσότητα των ζυμαρικών που θέλετε μαζί με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε όλα μαζί πολύ προσεκτικά για να καλυφθούν τα λιγκουίνι με τη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό σας αμέσως ζεστό και καλή σας απόλαυση.

[*] Αν πάρετε φρέσκες γαρίδες τις καθαρίζετε, βγάζετε το εντεράκι τους και κρατάτε τα κεφάλια τους τα οποία ή τα βράζετε μαζί με τη σάλτσα ντομάτας και μετά τα αφαιρείτε ή τα βράζετε σε 1 φλ. νερό για 10 λ, το στραγγίζετε, πετάτε τα κεφάλια και ρίχνετε τον ζωμό στη σάλτσα αντικαθιστώντας το νερό από τα μακαρόνια.

Σημείωση: Οι γαρίδες δεν θέλουν πολύ χρόνο τηγάνισμα ή βράσιμο γιατί θα “στεγνώσουν” και θα σκληρύνουν. Ένα έως δύο (1-2) λ από κάθε πλευρά μαγειρέματος της γαρίδας είναι αρκετά ακόμα και για μεγάλες γαρίδες. Όταν αλλάξει το χρώμα τους και γίνουν λευκές είναι έτοιμες.



πηγή:www.askitikon.

Ο Ναός μας εξωτερικά

Κυριακή στην Ενορία - Αφιέρωμα στον Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου & Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ - Εξωτερικά πλάνα Ναού

Ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (παλαιότερο video)


Θείες Λειτουργίες εβδομάδος

Θείες Λειτουργίες εβδομάδος
Κυριακή 21/4, Τετάρτη 24/4 (Προηγιασμένη απογευματινή), Παρασκευή 26/4 (Προηγιασμένη πρωινή)

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

συνταγή για Πρόσφορο

συνταγή για Πρόσφορο
Καντε κλικ στο πρόσφορο και διαβάστε

Πώς θα βρείτε το Ναό μας

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε