Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου
Συναξάριον
οι δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδος
Blog Archive
- 2024 (14)
- 2023 (72)
-
2022
(249)
- Δεκεμβρίου(24)
- Νοεμβρίου(21)
- Οκτωβρίου(14)
- Σεπτεμβρίου(19)
- Αυγούστου(25)
- Ιουλίου(8)
- Ιουνίου(19)
- Μαΐου(22)
- Απριλίου(26)
-
Μαρτίου(28)
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ Δ΄ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ Μ. ΤΕΣΣΑΡΑ...
- Ἐτιμήθησαν οἱ Ἐθνομάρτυρες Ἀρχιερεῖς τῶν Πατρῶν
- Μνημόσυνο Ἐθνομαρτύρων Ἀρχιερέων Πατρῶν
- Λαμπρή ἡ παρουσία τῶν μαθητῶν τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Λ...
- Το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής (Μάρκ. η΄ 34 ...
- Αλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μα...
- Πατρῶν Χρυσόστομος: «Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανός. Τό ἡ...
- Ὁ Ἑσπερινός τῆς Ἑορτῆς τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκ...
- Συνάντηση Μητροπολίτου Πατρῶν μέ Ὑφυπουργό Παιδείας
- B΄ Περιφερειακή Ἱερατική Σύναξη τῆς Μητροπόλεως Πα...
- Ξαναζωντάνεψαν ἒνδοξες σκηνές τοῦ 1821 στήν Πάτρα
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ Γ΄ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ Μ.ΤΕΣΣΑΡΑ...
- Πατρῶν Χρυσόστομος: «Οἱ Ἱερεῖς μας εἶναι οἱ φρυκτω...
- Ὁ ἀπερχόμενος κεντρικός Λιμενάρχης καί ὁ νέος στόν...
- Ἡ ἑορτή τοῦ Ὁσίου Ἀλεξίου στήν Ἱερά Μητροπόλη Πατρῶν
- Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι γρήγορη και πανεύκολη
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ Β΄ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ Μ.ΤΕΣΣΑΡΑ...
- Το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής (Ιωάν. α΄ 44 ...
- Όσιος Γρηγόριος ο Α' Διάλογος Πάπας Ρώμης
- Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής
- Το διά κολλύβων Θαύμα του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος
- Οἱ Ἅγιοι σαράντα Μάρτυρες ποὺ μαρτύρησαν στὴ Σεβάσ...
- ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ Α΄ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡ...
- Το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής της Τυρινής (...
- Ο όσ. Γεράσιμος Ιορδανίτης & το πληγωμένο λιοντάρι
- ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙ...
- Συγκέντρωση ἰατροφαρμακευτικοῦ ὑλικοῦ γιά τήν Οὐκρ...
- Φεβρουαρίου(20)
- Ιανουαρίου(23)
- 2021 (450)
- 2020 (682)
- 2019 (811)
- 2018 (820)
- 2017 (901)
- 2016 (1063)
- 2015 (1348)
- 2014 (1414)
- 2013 (2210)
- 2012 (1652)
- 2011 (318)
- 2010 (42)
Μια πεντανόστιμη, γρήγορη και εύκολη γαριδομακαρονάδα με
λιγκουίνι για να την απολαύσετε μικροί και μεγάλοι στο καθημερινό οικογενειακό
τραπέζι. Μια συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας για την ευκολία της
παρασκευής τους και την υπέροχη γεύση του πιάτου που θα φτιάξετε σε ελάχιστο
χρόνο. Δοκιμάστε τη!
Υλικά συνταγής
1 πακέτο (500 γρ.) γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες [*]
1 πακέτο (500 γρ.) λιγκουίνι
1 συσκευασία (400 γρ.) ντοματάκια ολόκληρα ψιλοκομμένα
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τα λιγκουίνι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετούλες
2 πιπεριές κατά προτίμηση πορτοκαλί ή κόκκινες, κομμένες σε
μέτρια καρέ
3/4 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο ή λευκό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 μικρού λεμονιού το χυμό
1 κοφτό κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
1 γεμάτο κ.γ. ζάχαρη
1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τα λιγκουίνι σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό
σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα κρατάτε 1 φλ. από το
νερό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και
ανακατεύετε. Εν τω μεταξύ παράλληλα με το ζυμαρικό ετοιμάζετε τη σάλτσα με τις
γαρίδες.
Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο
σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Στη
συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε
το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια “σβήνετε” με το μισό τσίπουρο ή το κρασί και
μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, με τους χυμούς
της συσκευασίας τους, τον κύβο λαχανικών και το νερό που κρατήσατε από τα
λιγκουίνι και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε την πάπρικα και την
ζάχαρη και ανακατεύετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για
10-15 λ περίπου ή μέχρι να μείνει με το λάδι της. Πέντε λεπτά πριν αποσύρετε τη
σάλτσα σας από τη φωτιά δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε αναλόγως.
Πέντε λεπτά πριν γίνει η σάλτσα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το
υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνετε τις γαρίδες,
ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα, τις αλατοπιπερώνετε ρίχνετε τον βασιλικό για
άρωμα και τις σβήνετε με το υπόλοιπο τσίπουρο ή κρασί.
Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνετε το χυμό λεμονιού και
μόλις εξατμισθεί μεταφέρετε αμέσως τις γαρίδες σας μέσα στη σάλτσα με τις
ντομάτες που είναι ήδη έτοιμη, ανακατεύετε απαλά και τα αφήνετε για λίγο όλα
μαζί να “ξεκουραστούν”.
Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στη σάλτσα με τις γαρίδες την
ποσότητα των ζυμαρικών που θέλετε μαζί με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και τα
ανακατεύετε όλα μαζί πολύ προσεκτικά για να καλυφθούν τα λιγκουίνι με τη
σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό σας αμέσως ζεστό και καλή σας απόλαυση.
[*] Αν πάρετε φρέσκες γαρίδες τις καθαρίζετε, βγάζετε το
εντεράκι τους και κρατάτε τα κεφάλια τους τα οποία ή τα βράζετε μαζί με τη
σάλτσα ντομάτας και μετά τα αφαιρείτε ή τα βράζετε σε 1 φλ. νερό για 10 λ, το
στραγγίζετε, πετάτε τα κεφάλια και ρίχνετε τον ζωμό στη σάλτσα αντικαθιστώντας
το νερό από τα μακαρόνια.
Σημείωση: Οι γαρίδες δεν θέλουν πολύ χρόνο τηγάνισμα ή βράσιμο γιατί θα “στεγνώσουν” και θα σκληρύνουν. Ένα έως δύο (1-2) λ από κάθε πλευρά μαγειρέματος της γαρίδας είναι αρκετά ακόμα και για μεγάλες γαρίδες. Όταν αλλάξει το χρώμα τους και γίνουν λευκές είναι έτοιμες.
πηγή:www.askitikon.