Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu


Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου

Συναξάριον


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο
Καντε κλικ στην εικόνα της Παναγίας και διαβάστε τους

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως
Καντε κλικ στην φωτογραφία και διαβάστε

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού
Καντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το Video

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πριν τον Γάμο...

Πριν τον Γάμο...
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πότε και πώς νηστεύομε;

Πότε και πώς νηστεύομε;
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Το σημείο του Σταυρού

Το σημείο του Σταυρού
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Blog Archive

Από το Blogger.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF


Συστατικά

Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. νερό
1 στίκ κανέλας
50 γρ. γλυκόζη ή μέλι
6 ολόκληρα γαρύφαλλα
φλούδα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σαραγλί
400 γρ.βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
100 γρ. καρυδόψιχα
100 γρ. φιστίκι Αιγίνης
100 γρ. αμύγδαλο
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
900 γρ. φύλλο κρούστας
τριμμένο φιστίκι για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, τη γλυκόζη, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα από το λεμόνι.

Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Βράζουμε περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σαραγλί
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μπλέντερ ή γουδί χτυπάμε την καρυδόψιχα, το φιστίκι, το αμύγδαλο, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Δεν τα διαλύουμε πολύ να γίνουν σκόνη αλλά δεν θέλουμε και πολύ μεγάλα κομμάτια γιατί θα σπάσουν στη συνέχεια το φύλλο μας.

Βάζουμε σε ένα μπολ τη γέμιση και σε ένα άλλο το λιωμένο βούτυρο.

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας.

Παίρνουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε στον πάγκο μας και το βουτυρώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου χωρίς να ακουμπάει το πινέλο το φύλλο μας.

Καλύπτουμε με ένα ακόμα φύλλο και το βουτυρώνουμε.

Απλώνουμε λίγη από τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του.

Βάζουμε 2 ξυλάκια στη μέση των φύλλων και τα διπλώνουμε στη μέση αφήνοντας 2 δάχτυλα κενό στην άκρη του.

Τυλίγουμε σε ρολό όχι όμως πολύ σφιχτό. «Σουρώνουμε» με τα χέρια μας τις άκρες, πιέζοντας τις άκρες προς το κέντρο, και αφαιρούμε τα ξυλάκια.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και βάζουμε μέσα το ένα σαραγλί.

Βουτυρώνουμε με το πινέλο από πάνω αμέσως για να μην ξεραθούν τα φύλλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί.

Ότι βούτυρο μας περισσέψει το περιχύνουμε στο ταψί πάνω από το σαραγλί και το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 3 μέρη.

Ψήνουμε στον φούρνο για 70-90 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αμέσως ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στα καυτά σαραγλί.

Αφήνουμε 30-40 λεπτά να απορροφήσει το σιρόπι.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.

πηγή:poimin.gr

Ο Ναός μας εξωτερικά

Κυριακή στην Ενορία - Αφιέρωμα στον Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου & Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ - Εξωτερικά πλάνα Ναού

Ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (παλαιότερο video)


Θείες Λειτουργίες εβδομάδος

Θείες Λειτουργίες εβδομάδος
Κυριακή 21/4, Τετάρτη 24/4 (Προηγιασμένη απογευματινή), Παρασκευή 26/4 (Προηγιασμένη πρωινή)

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

συνταγή για Πρόσφορο

συνταγή για Πρόσφορο
Καντε κλικ στο πρόσφορο και διαβάστε

Πώς θα βρείτε το Ναό μας

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε