Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου
Συναξάριον
οι δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδος
Blog Archive
- 2024 (14)
- 2023 (72)
- 2022 (249)
- 2021 (450)
- 2020 (682)
- 2019 (811)
- 2018 (820)
-
2017
(901)
- Δεκεμβρίου(84)
- Νοεμβρίου(72)
- Οκτωβρίου(97)
- Σεπτεμβρίου(69)
-
Αυγούστου(80)
- Ὀνομαστήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας ...
- Μὲ λαμπρότητα ἑορτάσθη ἡ μνήμη τῆς Ἀποτομῆς τῆς Κε...
- Το τέχνασμα της αγάπης ενός πνευματικού
- Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου ...
- Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Πρεσβυτέρας Κατίνας Σκλήφα
- ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΒ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ...
- Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Μεγαλόχαρη της ...
- Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας
- Ὁ πλούσιος νέος - Εὐαγγέλιον Κυριακῆς ΙΒ΄ Ματθαίου
- Ι.Ν. ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ & ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΠΑΤΡΩ...
- Μεγάλη φωτιὰ ξέσπασε τό μεσημέρι τῆς Παρασκευῆς, 2...
- Μὲ λαμπρότητα ἑορτάσθη ἡ μνήμη τῆς μεταθέσεως στήν...
- Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Πρεσβυτέρας Κατίνας Σκλήφα
- ΕΥΧΕΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟ...
- Ἡ ἀπόδοση τῆς ἑορτῆς τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου στ...
- "Ο Πατροκοσμάς [΄Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός]"
- Εννέα μέρες από την Κοίμηση της Παναγίας
- Απόψε στο Ναό μας θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη...
- ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΑ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ μέ τόν Σεβ...
- Παστάκια καρύδας
- 3ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κεφαλονιά διοργ...
- Ιερά Αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής της Κοιμή...
- Μὲ λαμπρότητα ἑορτάσθη ἡ μνήμη τοῦ Ὁσίου πατρός ἡμ...
- Μὲ λαμπρότητα ἑορτάσθη ἡ Κοίμηση τῆς Ὑπεράγιας Θεο...
- Σαραγλί Θεσσαλονίκης
- Η Παναγία και η εποχή μας
- ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ - Ι.Μ. ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
- ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2017- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ Π...
- Semifreddo Τιραμισού με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ”
- Μπισκότα σοκολάτας
- Το Πάσχα του καλοκαιριού: Όταν ουρανός και γη αγκα...
- Στην Παναγία προστρέχουμε με θάρρος, όπως στη μητέ...
- Πατρῶν Χρυσόστομος: «Πανακήρατε Μαριάμ, δέχου τόν ...
- ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ....
- Ὁ Άγιος Παΐσιος γιά τήν Παναγία
- ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Ι' ΜΑΤΘΑΙΟΥ μέ τόν Σεβα...
- Ὁ Πατραϊκός Λαός ἀπήντησε στήν πρόκληση ὅτι «δέν ε...
- Γλυκιά μου Παναγία! - Χρήστος Φωτόπουλος
- ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ: Κύριε Πρόεδρε ΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ τ...
- ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
- Video από την προχθεσινή μας Ιερά Αγρυπνία - Λιτάν...
- Με ιδιαίτερη κατάνυξη εψάλλησαν και φέτος τα Εγκώμ...
- Ο ΠΙΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - π. Δημητρίου Μπόκου
- Ο Αύγουστος στην Ελλάδα δεν είναι απλά ένας μήνας,...
- Η Ενορία μας διοργανώνει τριήμερη προσκυνηματική ε...
- Ἀπάντηση τοῦ Μητροπολίτου Πατρῶν Χρυσοστόμου, στού...
- «Δυο λόγια για τη Μάνα»
- Δεκαπενταύγουστος δεν νοείται χωρίς νηστεία, παρακ...
- Σήμερα το βράδυ στο Ναό μας θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπ...
- Θράσος και ποταπότης Άρχοντος αναιδούς! - Σάββας Η...
- Νά ζητήσῃ συγγνώμη ἀπό τόν Ἑλληνικό Λαό ὁ κ. Βούτσης
- Παράκληση πρὸς τὴν Παναγία στὴν Παλαιοχριστιανή Βα...
- Τά Ἐγκώμια τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου στήν Ἱ.Μ. Παναγί...
- Παράκληση πρὸς τὴν Παναγία στὴν Ἱερὰ Μονὴ Παναγίας...
- Η Ενορία μας στην Ι.Μ. Παναγίας της Κορυφής
- Δεν σαπίζει
- Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Άγιο Νι...
- Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομ...
- ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς
- Μέ λαμπρότητα ἑορτάσθη ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου Αἰμιλιανο...
- ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ μέ τό...
- Τι είναι η Παναγιά για τον κόσμο (Αγιορείτικη Διήγ...
- Μισούν τη σημαία και την Εκκλησία
- «Εωσφόρος» ο καύσωνας, καθότι εύηχον! - Σάββας Ηλι...
- Mεθέορτος Ἑσπερινός καί Παράκληση πρὸς τὴν Παναγία...
- H ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
- Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
- Ἡ δόξα τοῦ Θεοῦ, δόξα καὶ τοῦ ἀνθρώπου
- Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - π. Δημητρίου Μπόκου
- Ιερά Αγρυπνία - Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο
- Παράκληση πρὸς τὴν Παναγία στὴν Ἱερὰ Μονὴ Παναγίας...
- A’ Παράκληση πρὸς τὴν Παναγία στὴν Ἱερὰ Μονὴ Παναγ...
- Απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή...
- Ο Αύγουστος στην Ελλάδα δεν είναι απλά ένας μήνας,...
- Παναγία, η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου
- Tό Διοικητικὸ Συμβούλιο τοῦ Ἐμπορικοῦ καὶ Εἰσαγωγι...
- Ἡ Πρόοδος τοῦ Τιμίου καὶ Ζωοποιοῦ Σταυροῦ στὴν Πάτρα
- «Θεομητορικά 2017» Μιά ὡραία ἐκδήλωση στήν Ἱερά Μο...
- Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομ...
- ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Η' ΜΑΤΘΑΙΟΥ μέ τόν Σεβα...
- Ιουλίου(60)
- Ιουνίου(57)
- Μαΐου(84)
- Απριλίου(78)
- Μαρτίου(83)
- Φεβρουαρίου(65)
- Ιανουαρίου(72)
- 2016 (1063)
- 2015 (1348)
- 2014 (1414)
- 2013 (2210)
- 2012 (1652)
- 2011 (318)
- 2010 (42)
Από το Blogger.
Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017
11:18
|
Ανώνυμος
|
Print PDF
Συστατικά
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. νερό
1 στίκ κανέλας
50 γρ. γλυκόζη ή μέλι
6 ολόκληρα γαρύφαλλα
φλούδα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σαραγλί
400 γρ.βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
100 γρ. καρυδόψιχα
100 γρ. φιστίκι Αιγίνης
100 γρ. αμύγδαλο
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
900 γρ. φύλλο κρούστας
τριμμένο φιστίκι για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, τη γλυκόζη, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα από το λεμόνι.
Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βράζουμε περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σαραγλί
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπλέντερ ή γουδί χτυπάμε την καρυδόψιχα, το φιστίκι, το αμύγδαλο, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Δεν τα διαλύουμε πολύ να γίνουν σκόνη αλλά δεν θέλουμε και πολύ μεγάλα κομμάτια γιατί θα σπάσουν στη συνέχεια το φύλλο μας.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη γέμιση και σε ένα άλλο το λιωμένο βούτυρο.
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας.
Παίρνουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε στον πάγκο μας και το βουτυρώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου χωρίς να ακουμπάει το πινέλο το φύλλο μας.
Καλύπτουμε με ένα ακόμα φύλλο και το βουτυρώνουμε.
Απλώνουμε λίγη από τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του.
Βάζουμε 2 ξυλάκια στη μέση των φύλλων και τα διπλώνουμε στη μέση αφήνοντας 2 δάχτυλα κενό στην άκρη του.
Τυλίγουμε σε ρολό όχι όμως πολύ σφιχτό. «Σουρώνουμε» με τα χέρια μας τις άκρες, πιέζοντας τις άκρες προς το κέντρο, και αφαιρούμε τα ξυλάκια.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και βάζουμε μέσα το ένα σαραγλί.
Βουτυρώνουμε με το πινέλο από πάνω αμέσως για να μην ξεραθούν τα φύλλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Ότι βούτυρο μας περισσέψει το περιχύνουμε στο ταψί πάνω από το σαραγλί και το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 3 μέρη.
Ψήνουμε στον φούρνο για 70-90 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αμέσως ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στα καυτά σαραγλί.
Αφήνουμε 30-40 λεπτά να απορροφήσει το σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.
πηγή:poimin.gr
!>