Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου
Συναξάριον
οι δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδος
Blog Archive
- 2024 (14)
- 2023 (72)
- 2022 (249)
- 2021 (450)
- 2020 (682)
- 2019 (811)
- 2018 (820)
- 2017 (901)
- 2016 (1063)
- 2015 (1348)
- 2014 (1414)
- 2013 (2210)
-
2012
(1652)
-
Δεκεμβρίου(138)
- Εὐχές τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ. Χ...
- Βασιλόπιτα. Το έθιμο, η ιστορία και η Ορθόδοξη θρη...
- Νέες φωτογραφίες από τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση...
- H ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
- «Ποῦ ἐστιν ὁ τεχθείς Βασιλεύς τῶν Ἰουδαίων;»
- Η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των Κατηχητικων Ομάδω...
- Παρακλητικός Κανών στα Άγια Νήπια της Βηθλεέμ
- Ο Ιερέας και ο άγγελος μαζί στην προσκομιδή
- Ο συντομότερος δρόμος...
- " Χριστούγεννα στην Ιερά Μονή και Θεολογική Σχολή ...
- ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤ...
- «ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝ...
- Πρόσκληση από τα Παιδιά των Κατηχητικών μας Ομάδων
- Φωτογραφικό υλικό από την Πανήγυρη του Ι.Ν. Παναγί...
- Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Χριστουπόλεως Πέτρος
- Χριστούγεννα 2012 στην Ενορία μας (φώτο)
- ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΩΤΙ...
- Το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου ...
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης διαβάζει το μήνυμα των Χ...
- Μια πολύ συγκινητική πράξη !!!
- Ευχαριστήριο
- Δείτε Ζωντανά
- Ακούστε Ζωντανά - Ορθόδοξοι Ραδιοφωνικοί Εκκλησιασ...
- Τα παιδιά μας επισκέφθηκαν τον Επίσκοπό μας για να...
- Καλήν εσπέραν άρχοντες...
- Χρόνια πολλά!!!
- Το νόημα και η σημασία των καλάντων. Μια αλήθεια π...
- Ανακοίνωση
- ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
- Σήμερον γεννάται εκ Παρθένου... ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ
- Κάλαντα Χριστουγέννων
- Παραδοσιακὰ Κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς...
- Τα σχολεία της περιοχής μας ενίσχυσαν και πάλι την...
- "Χριστός γεννάται δοξάσατε"!!!
- ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ (Ματθ. α΄ 1-25)
- ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Η ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ - για παιδιά
- Η ερμηνεία της Εικόνας των Χριστουγέννων
- Ο π. Συμεών στη Διακίδειο
- «ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΤΕΥΧΟΣ 53 ΜΟΛΙΣ ΕΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ
- Τι δώρο να σου προσφέρουμε, Χριστέ μου;
- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ;
- Γέροντας Παΐσιος: Η πνευματική ζωή των συζύγων
- " Xριστός Γεννάται... Μοναχού Μωυσέως Αγιορείτου "
- Ακούστε το συναξάρι του Αγίου Θεμιστοκλή
- ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΗΓΙΑΣΜΕΝΟ...
- Στιγμιότυπα από την πανήγυρη του Αγίου Ελευθερίου ...
- Ιησούς Χριστός. Γέννηση, θαύματα, παραβολές (για ...
- 2012 - Το Τέλος του Κόσμου
- Μια παραπάνω προσευχή για τα Χριστούγεννα!
- «ΑΦΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΠEΣΩ…;»
- ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (Συγκλονιστικό μήνυμα)
- Χριστουγεννιάτικος Ύμνος - Βηθλεέμ Ετοιμάζου
- Κουραμπιέδες νηστίσιμοι
- Τέλεση Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου στην Ενορία μας
- Το δράμα μιας νεαρής μοναχής. Συγκλονιστική Αληθιν...
- Μάθετε πότε θα γίνει το Τέλος του Κόσμου!
- Χριστός, ο μεγάλος άγνωστος των Χριστουγέννων
- ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓ...
- Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος: Εξορίσαμε από τη ζ...
- ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
- Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
- Νέος Πατριάρχης Αντιοχείας εξελέγη ο Δυτικής Ευρώπ...
- Απολυτίκιο Αγίου Διονυσίου
- Πανέμορφη η Φάτνη που στολίζει το προαύλιο του Αγί...
- Σήμερα είναι Κυριακή
- Κατασκευή Φάτνης στον Ι.Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης
- Ο μπαρμπα-Πανώφ
- ΙΑ΄ ΛΟΥΚΑ - ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ (Λουκ. ιδ΄ 16-24)
- Η σύζυγος
- ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- Απολυτίκιο Αγίου Ελευθερίου
- Οι τέσσερις αρετές της ψυχής
- Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για την αργία της...
- Θάρρος, και πάλι σ' αγαπάει ο Θεός !
- ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ:«ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝ...
- Για όσους αντέχουν!!! Φωτορεπορτάζ από τη Θεία Λει...
- ΕΞΗΝΤΑ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
- ΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ
- Το κήρυγμα του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟ...
- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΣΠΟΤ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ.ΚΟΠΗΚΕ ...
- Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ
- 18 χρόνια χωρίς το Σεβαστιανό (μέσα από την πένα ε...
- Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου εορτή του Αγίου Ελευθερίο...
- Μνήμη Αγίου Σπυρίδωνος - π. Χερουβείμ Βελέτζας
- Η χριστιανική συζυγία: Συμβουλές προς τον σύζυγο
- Ευχαριστήριο της οικογένειας τέκνων του ιερέως Νικ...
- Απολυτίκιο Αγίου Σπυρίδωνος
- Μία συγκλονιστικὴ ἀνέκδοτη ἱστορία ἀπὸ τὸν μαρτυρι...
- Σταμάτης Σπανουδάκης:«Σήμερα στὴν Ἑλλάδα ἢ παίρνει...
- "Πώς να Σε δω"- Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράστα...
- Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά (φ...
- Ηγετικό Στέλεχος των Γκρίζων Λύκων έγινε Ορθόδοξος!
- Άγιος Αθανάσιος Επίσκοπος Μεθώνης
- Ο ΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
- Κυριακή Ι΄Λουκά – Περί υποκρισίας
- Εκοιμήθη μια ''αγία'' πρεσβυτέρα στην Πάτρα
- Κυριακή Ι΄ ΛΟΥΚΑ
- ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ Κυριακής Ι΄ Λουκά - π. Ιωήλ Κ...
- Παρακλητικός Κανών Αγίας Άννης
- Απολυτίκιο Συλλήψεως Αγίας Άννης
- Νοεμβρίου(133)
- Οκτωβρίου(161)
- Σεπτεμβρίου(145)
- Αυγούστου(166)
- Ιουλίου(163)
- Ιουνίου(142)
- Μαΐου(136)
- Απριλίου(102)
- Μαρτίου(137)
- Φεβρουαρίου(127)
- Ιανουαρίου(102)
-
Δεκεμβρίου(138)
- 2011 (318)
- 2010 (42)
Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012
00:29
|
Ανώνυμος
|
Print PDF
Υλικά:
3 βιτάμ (250 γρ. το καθένα) σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
350 gr αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα και καβουρδισμένα
2 βανίλιες
1 φαρίν απ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις σαν συμπλήρωμα
ανθόνερο
2 πακέτα ζάχαρη άχνη (400 gr έκαστο) για το πασπάλισμα
ή 1½ κιλό αν θέλουμε να τους τυλίξουμε σε σελοφάν τον κάθε ένα μόνο τους.
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
350 gr αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα και καβουρδισμένα
2 βανίλιες
1 φαρίν απ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις σαν συμπλήρωμα
ανθόνερο
2 πακέτα ζάχαρη άχνη (400 gr έκαστο) για το πασπάλισμα
ή 1½ κιλό αν θέλουμε να τους τυλίξουμε σε σελοφάν τον κάθε ένα μόνο τους.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα 3 βιτάμ με τη ζάχαρη αρκετή ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το φαριν απ, τις βανίλιες, το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
Συνεχίζουμε για λίγη ώρα ακόμα το χτύπημα και ξεκινάμε να ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Από κάποιο σημείο και έπειτα θα σταματήσουμε το μίξερ και θα πρέπει να ξεκινήσουμε να ζυμώνουμε με το χέρι μιας και το μείγμα μας θα μετατραπεί σε μία μαλακή ζύμη.
Το σημείο στο οποίο θα σταματήσουμε να ρίχνουμε αλεύρι είναι όταν η ζύμη δεν θα κολλάει πια στα χέρια μας ή στα τοιχώματα της λεκάνης.
Παίρνουμε μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε ό,τι σχήμα θέλουμε προσέχοντας πάντα να είναι ομοιόμορφα, γιατί διαφορετικά στο ψήσιμο άλλα θα καούν και άλλα δεν θα ψηθούν. Εγώ τα φτιάχνω με τα ειδικά φορμάκια που έχω απλώνοντας κάθε φορά ένα μεγάλο κομμάτι ζύμης και πάνω σε αυτό πιέζω τα φορμάκια και έτσι είναι ο κάθε κουραμπιές μία μικρή μπουκίτσα.
Αν θέλουμε να τα κάνουμε μισοφέγγαρα είναι πολύ απλό με ένα ποτήρι του κρασιού. Η ζύμη αυτή μας δίνει 75 με 80 κομμάτια μικρού μεγέθους, ενώ αν τους κάνουμε λίγο πιο μεγάλους λογικά θα γίνουν γύρω στους 50.
Τους τοποθετούμε σε ταψί που του έχουμε στρώσει λαδόκολλα, προσέχουμε να μην τους κολλήσουμε να έχουν λίγα κενά μεταξύ τους.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 20 με 30 λεπτά μέχρις ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Πασπαλίζουμε την πιατέλα που θέλουμε να τους τοποθετήσουμε με ζάχαρη άχνη.Όταν τους βγάλουμε και έχουν πια αρχίσει να κρυώνουν βουτάμε ένα κομμάτι βαμβάκι σε ανθόνερο και παίρνουμε έναν ένα τον κουραμπιέ και τον χαϊδεύουμε γύρω γύρω. Στη συνέχεια τον βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη και μετά τον τοποθετούμε πάνω στη ζάχαρη της πιατέλας.
Αφού φτιάξουμε μία σειρά τους πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη άχνη περασμένη από σουρωτήρι, τοποθετούμε επόμενη σειρά επάνω σε αυτούς και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κουραμπιέδες ή μέχρι να πέσουν από την πιατέλα!!!!
Όσο ανεβαίνουμε προς τα πάνω μειώνεται και η ποσότητα των κουραμπιέδων που τοποθετούμε. Στο τέλος τους πασπαλίζουμε όλους με ζάχαρη για να φαίνονται χιονισμένοι.
Νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες καλοφάγωτοι !!!
Εύχομαι να δεχτούμε με υγεία και αγάπη τις γιορτινές ετούτες ημέρες. Αμαλία
Χτυπάμε στο μίξερ τα 3 βιτάμ με τη ζάχαρη αρκετή ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το φαριν απ, τις βανίλιες, το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
Συνεχίζουμε για λίγη ώρα ακόμα το χτύπημα και ξεκινάμε να ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Από κάποιο σημείο και έπειτα θα σταματήσουμε το μίξερ και θα πρέπει να ξεκινήσουμε να ζυμώνουμε με το χέρι μιας και το μείγμα μας θα μετατραπεί σε μία μαλακή ζύμη.
Το σημείο στο οποίο θα σταματήσουμε να ρίχνουμε αλεύρι είναι όταν η ζύμη δεν θα κολλάει πια στα χέρια μας ή στα τοιχώματα της λεκάνης.
Παίρνουμε μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε ό,τι σχήμα θέλουμε προσέχοντας πάντα να είναι ομοιόμορφα, γιατί διαφορετικά στο ψήσιμο άλλα θα καούν και άλλα δεν θα ψηθούν. Εγώ τα φτιάχνω με τα ειδικά φορμάκια που έχω απλώνοντας κάθε φορά ένα μεγάλο κομμάτι ζύμης και πάνω σε αυτό πιέζω τα φορμάκια και έτσι είναι ο κάθε κουραμπιές μία μικρή μπουκίτσα.
Αν θέλουμε να τα κάνουμε μισοφέγγαρα είναι πολύ απλό με ένα ποτήρι του κρασιού. Η ζύμη αυτή μας δίνει 75 με 80 κομμάτια μικρού μεγέθους, ενώ αν τους κάνουμε λίγο πιο μεγάλους λογικά θα γίνουν γύρω στους 50.
Τους τοποθετούμε σε ταψί που του έχουμε στρώσει λαδόκολλα, προσέχουμε να μην τους κολλήσουμε να έχουν λίγα κενά μεταξύ τους.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 20 με 30 λεπτά μέχρις ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Πασπαλίζουμε την πιατέλα που θέλουμε να τους τοποθετήσουμε με ζάχαρη άχνη.Όταν τους βγάλουμε και έχουν πια αρχίσει να κρυώνουν βουτάμε ένα κομμάτι βαμβάκι σε ανθόνερο και παίρνουμε έναν ένα τον κουραμπιέ και τον χαϊδεύουμε γύρω γύρω. Στη συνέχεια τον βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη και μετά τον τοποθετούμε πάνω στη ζάχαρη της πιατέλας.
Αφού φτιάξουμε μία σειρά τους πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη άχνη περασμένη από σουρωτήρι, τοποθετούμε επόμενη σειρά επάνω σε αυτούς και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κουραμπιέδες ή μέχρι να πέσουν από την πιατέλα!!!!
Όσο ανεβαίνουμε προς τα πάνω μειώνεται και η ποσότητα των κουραμπιέδων που τοποθετούμε. Στο τέλος τους πασπαλίζουμε όλους με ζάχαρη για να φαίνονται χιονισμένοι.
Νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες καλοφάγωτοι !!!
Εύχομαι να δεχτούμε με υγεία και αγάπη τις γιορτινές ετούτες ημέρες. Αμαλία
πηγή:perivolakipanagias
!>