Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu


Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου

Συναξάριον


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο
Καντε κλικ στην εικόνα της Παναγίας και διαβάστε τους

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως
Καντε κλικ στην φωτογραφία και διαβάστε

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού
Καντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το Video

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πριν τον Γάμο...

Πριν τον Γάμο...
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πότε και πώς νηστεύομε;

Πότε και πώς νηστεύομε;
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Το σημείο του Σταυρού

Το σημείο του Σταυρού
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Blog Archive

Από το Blogger.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ & ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΕΙΣ ΚΡΥΑ ΙΤΕΩΝ


6 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κ Υ Π Ρ Ο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Τρίτη 30 Απριλίου 2019
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
με αντίγραφο διαβατηρίου σε ισχύ, ή ταυτότητος με λατινικούς χαρακτήρες, στον υπεύθυνο της εκδρομής:
π. Ιωάννη Δημητρόπουλο - τηλ: 6936581661

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Συγκέντρωση στην Ενορία μας στις 4:30π.μ. και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας. Έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ τον σοφό, τον 9ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Λεμεσό. ‘Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την ορεινή Κύπρο (09.00). Θα περιηγηθούμε στα καταπράσινα θέρετρα, σε μια μαγευτική διαδρομή από πευκόδασος, ενώ προχωρώντας θα δούμε να ξεφυτρώνουν τα γραφικά χωριά του Τρόοδους, τις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη, τον Πεδουλά, τον Πρόδρομο. Φτάνοντας στο χωριό Τρόοδος θα κάνουμε μια σύντομη στάση στην πλατεία για φωτογραφίες στο πανοραμικό τοπίο της οροσειράς. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Κύκκου. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Μονής όπου θα δούμε το εντυπωσιακό τέμπλο. Εδώ βρίσκεται η γνωστή εικόνα της Παναγίας Ελεούσας του Κύκκου που κατά μία παράδοση αγιογραφήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Επίσης, θα επισκεφθούμε το εκκλησιαστικό μουσείο που βρίσκεται εντός της Μονής. Λίγο παραπάνω βρίσκεται η τοποθεσία Θρονί της Παναγιάς όπου δεσπόζει η εικόνα της Παναγίας, αλλά και ο τάφος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Λαμπαδιστή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα (17.00). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του νησιού, τη Λευκωσία (09.00). Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, το Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο Μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την επιβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Στο χώρο αυτό, είναι θαμμένα κάτω από τον Τύμβο τα συντρίμμια του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά κατά την εισβολή των Τούρκων. Περνώντας από την πράσινη γραμμή, θα φτάσουμε στα Φυλακισμένα Μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν τάφοι κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Έπειτα θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τέλος ακολουθώντας τα Βενετσιάνικα Τείχη θα καταλήξουμε στη Λαϊκή Γειτονιά όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα γραφικά στενάκια στη Λήδρας και να γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά) . Επιστροφή στο ξενοδοχείο (17.00). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΑΦΟΣ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για τα δυτικά της Κύπρου (09.00). Πρώτος σταθμός μας θα είναι ο Πύργος των Ιπποτών στο Κολόσσι. Κτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείται μέχρι σήμερα χρονολογείται στα μέσα του 15ου αιώνα. Ανήκε στο Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ και αποτελούσε διοικητικό τους κέντρο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας περνώντας από την περιοχή όπου παράγεται το γνωστό κρασί της Κύπρου, η Κουμανταρία και ο δρόμος μας φέρνει στο αρχαίο θέατρο Κούριο, το οποίο κατασκευάστηκε τον 2ο αι. π.Χ. Ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου. Από εκεί κατευθυνόμαστε στην Πέτρα του Ρωμιού όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ή θεά της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Σύντομη στάση για φωτογραφίες και αναχώρηση για την Πάφο. Εδώ θα επισκεφθούμε τους Τάφους τον Βασιλέων που οφείλουν το όνομα τους στην μεγαλοπρέπειά τους και όχι στο γεγονός ότι σ' αυτούς ενταφιάστηκαν βασιλείς. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή του Αγίου Νεοφύτου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο λιμάνι της Κάτω Πάφου όπου θα ξεναγηθούμε στα Ψηφιδωτά της Πάφου. Εκεί μπορούμε να γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο (17.00). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΜΟΝΗ ΜΑΧΑΙΡΑ - ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΙΟΥ
Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά (09.00) η οποία πανηγυρίζει τὴν 21η Νοεμβρίου (Εισόδια της Ὑπεραγίας Θεοτόκου). Η θαυματουργὸς Εικόνα τῆς Παναγίας της Μαχαιριώτισσας, κατὰ τὴν παράδοση, αγιογραφήθηκε απὸ τὸν Ευαγγελιστή Λουκά και είναι μία απὸ τὶς εβδομήκοντα Εικόνες που αγιογράφησε μετὰ τὴν κοίμηση της Θεοτόκου. Η προσφορὰ της Μονής πρὸς τὸ έθνος ήταν πολύ μεγάλη τόσο την περίοδο της Τουρκοκρατίας, όσο καὶ στὸν αγώνα κατὰ των Άγγλων κατακτητών όπου βοήθησε με κάθε τρόπο τον αγώνα τῆς ΕΟΚΑ προσφέροντας καταφύγιο στον υπαρχηγό της Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος ως γνωστὸν κάηκε απὸ τοὺς Άγγλους στο κρησφύγετό του στα βουνὰ του Μαχαιρά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο (17.00). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΔΕΡΥΝΕΙΑ - ΑΓ.ΝΑΠΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ
Αναχώρηση με τα πόδια για τον Κυριακάτικο εκκλησιασμό μας στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό και αναχώρηση για την Αγ. Νάπα. Κατά τη διαδρομή θα περάσουμε από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό, όπου συνυπάρχουν αρμονικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.Θα κινηθούμε κατά μήκος των οδοφραγμάτων και θα καταλήξουμε στην Δερύνεια. Η υπεύθυνη του πολιτιστικού κέντρου Δερύνειας θα μας καλωσορίσει και θα παρακολουθήσουμε μια σύντομη και πολύ ενδιαφέρουσα προβολή με θέμα την ιστορία της Αμμοχώστου και τα γεγονότα της νεότερης ιστορίας μέχρι την δολοφονία των δυο νέων. Κατόπιν από το παρατηρητήριο θα δούμε το σημείο όπου σκοτώθηκαν από τους Τούρκους τα δύο παλικάρια το 1996, καθώς και τη νεκρή πόλη της Αμμοχώστου. Έπειτα περνώντας από το Παραλίμνι και το παραθεριστικό θέρετρο Πρωταράς, θα συνεχίσουμε για την Αγία Νάπα. Θα επισκεφτούμε το Βενετσιάνικο μοναστήρι και έπειτα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην Αγ. Νάπα. Εκεί μπορούμε να γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την επιστροφή μας. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στην Πάτρα στην Ενορία μας.


Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής

ΤΙΜΗ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 570 ευρώ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: + 100 ευρώ

Περιλαμβάνονται:
• Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο: Πάτρα-Αεροδρόμιο Αθήνας-Πάτρα, στην αναχώρηση και επιστροφή του γκρουπ
• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα με απευθείας πτήσεις της BLUE AIR:
30/04/2019 0B5162 ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ 10.00 – 11.45
05/05/2019 0B5361 ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ 18.15 – 20.00
• Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμου.
• 1 χειραποσκευή 10 κιλά & μια αποσκευή 32 κιλά.
• Διαμονή 5 νύχτες στο ξενοδοχείο KAPETANIOS ODYSSEIA 3* sup στην Λεμεσό.
• Πρωινό & Δείπνο (ημιδιατροφή) καθημερινώς σε μπουφέ.
• Μεταφορές, εκδρομές, επισκέψεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος.
• Επίσημος ξεναγός όλες τις ημέρες πλην της 5ης.
• Ταξιδιωτική ασφάλιση & Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς και επισκέψιμους χώρους (όπου και αν απαιτούνται), ποτά-νερά-αναψυκτικά στην ημιδιατροφή, άλλα γεύματα, χρήση του μίνι μπαρ στο ξενοδοχείο, φιλοδωρήματα και οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στα ανωτέρω.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:με προκαταβολή: 200 ευρώ στον π. Ιωάννη τηλ: 6936581661 (με φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας νέου τύπου).

Εξόφληση όλου του ποσού συμμετοχής έως 15/04/2019

Ο Ναός μας εξωτερικά

Κυριακή στην Ενορία - Αφιέρωμα στον Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου & Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ - Εξωτερικά πλάνα Ναού

Ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (παλαιότερο video)


Θείες Λειτουργίες εβδομάδος

Θείες Λειτουργίες εβδομάδος
Κυριακή 14/4, Πέμπτη 18/4 (Προηγιασμένη), Παρασκευή προς Σάββατο 19/4 προς 20/4 (Αγρυπνία Ακαθίστου Ύμνου)

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

συνταγή για Πρόσφορο

συνταγή για Πρόσφορο
Καντε κλικ στο πρόσφορο και διαβάστε

Πώς θα βρείτε το Ναό μας

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε