Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu


Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου

Συναξάριον


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο
Καντε κλικ στην εικόνα της Παναγίας και διαβάστε τους

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως
Καντε κλικ στην φωτογραφία και διαβάστε

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού
Καντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το Video

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πριν τον Γάμο...

Πριν τον Γάμο...
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πότε και πώς νηστεύομε;

Πότε και πώς νηστεύομε;
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Το σημείο του Σταυρού

Το σημείο του Σταυρού
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Blog Archive

Από το Blogger.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF


του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Το τηγάνι είναι μία μόνο εκδοχή για τα κεφτεδάκια. Υπάρχει και η λύση του φούρνου. Επιπλέον, αυτό το στρώμα από κρεμμύδι, αλλά και τα άλλα, ασυνήθιστα για κεφτέδες υλικά, εξασφαλίζουν τόση γλύκα στο φαγητό που αξίζει να παραμερίσετε την πατροπαράδοτη συνταγή.

Υλικά
1 κιλό κιμά χοιρινό περασμένο 2 φορές από τη μηχανή
1 κιλό κρεμμύδια
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι γάλα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
4 φρυγανιές
1 λεμόνι (τον χυμό του)
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τα στρώνουμε σε ταψί, βάζουμε από πάνω τα κλωνάρια από το δενδρολίβανο. Μουσκεύουμε τις φρυγανιές στο γάλα και τις στύβουμε. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη για 10 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους απλώνουμε στο ταψί πάνω από τα κρεμμύδια και το δενδρολίβανο. Περιχύνουμε με το λεμόνι και μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Φροντίζουμε να περιχύνουμε τους κεφτέδες με το ζουμί από το ταψί στη διάρκεια του ψησίματος.

πηγή:diakonima

Ο Ναός μας εξωτερικά

Κυριακή στην Ενορία - Αφιέρωμα στον Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου & Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ - Εξωτερικά πλάνα Ναού

Ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (παλαιότερο video)


Θείες Λειτουργίες εβδομάδος

Θείες Λειτουργίες εβδομάδος
Κυριακή 21/4, Τετάρτη 24/4 (Προηγιασμένη απογευματινή), Παρασκευή 26/4 (Προηγιασμένη πρωινή)

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

συνταγή για Πρόσφορο

συνταγή για Πρόσφορο
Καντε κλικ στο πρόσφορο και διαβάστε

Πώς θα βρείτε το Ναό μας

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε