Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου
Συναξάριον
οι δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδος
Blog Archive
- 2024 (14)
- 2023 (72)
- 2022 (249)
- 2021 (450)
- 2020 (682)
- 2019 (811)
- 2018 (820)
- 2017 (901)
- 2016 (1063)
- 2015 (1348)
- 2014 (1414)
- 2013 (2210)
- 2012 (1652)
- 2011 (318)
- 2010 (42)
Από το Blogger.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011
16:16
|
Ανώνυμος
|
Print PDF
Υλικά:
1 κιλό σιτάρι
1/2 κιλό καρύδια
1/2 κιλό αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κιλό φρυγανιά τριμμένη
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
250 γρ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες (πλυμένες και στεγνωμένες)
λίγη κανέλα, ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το σιτάρι όλη τη νύχτα.
Το βράζουμε, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε καλά.
Σε ένα όμορφο μπολ τοποθετούμε στο κάτω μέρος την τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη, τη κανέλα, τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Αφήστε λίγα αμύγδαλα αν θέλετε για τη διακόσμηση.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το στεγνό σιτάρι και τέλος διακοσμούμε με τη σταφίδα και το μαϊντανό συνήθως κάνοντας ένα σταυρό. Μπορείτε να βάλετε και πινελίτσες από σποράκια ροδιού.
Συμβουλές
Αφού διαβαστούν τα κόλλυβα από τον ιερέα, αναμιγνύετε όλα τα υλικά καλά και τότε μπορείτε να τα μοιράσετε. Θα χρειαστείτε 1 κουτάλι της σούπας, μερικές χαρτοπετσέτες, ποτηράκια και κουταλάκια μίας χρήσεως, για να τα προσφέρετε ευκολότερα.
Αποφύγετε να βάλετε μέσα στο μπολ με τα κόλλυβα, κεριά. Η θέση των κεριών είναι στα μανουάλια.
Καλή επιτυχία
agiosharalabos.blogspot.gr
!>