Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu


Αναζήτηση θεμάτων ιστολογίου

Συναξάριον


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο
Καντε κλικ στην εικόνα της Παναγίας και διαβάστε τους

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως

Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως
Καντε κλικ στην φωτογραφία και διαβάστε

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού

Η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου από την Ι.Μ. Ομπλού
Καντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το Video

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία

Συμβουλές πριν από την Εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πριν τον Γάμο...

Πριν τον Γάμο...
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας

Δυο λόγια για τη βάπτιση του παιδιού σας
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Πότε και πώς νηστεύομε;

Πότε και πώς νηστεύομε;
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Το σημείο του Σταυρού

Το σημείο του Σταυρού
Καντε κλικ στην φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Blog Archive

Από το Blogger.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Η συνταγή είναι από τον Πατέρα Αμφιλόχιο

Υλικά:
1½ κιλό διάφορα άγρια χόρτα του βουνού
400 γρ. Σπανάκι
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
πιπέρι 
αλάτι
Υλικά για την ζύμη:
αλεύρι 70% όσο πάρει
χλιαρό νερό όσο πάρει
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικά.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα άγρια χόρτα και το σπανάκι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Σουρώνουμε σε τρυπητό να φύγουν τα υγρά τους και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα καλίτσουνα:

Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας.
Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 1ώρα σε ζεστό μέρος.
Με πλάστη ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
Γεμίζουμε με 1 κ.σ. από τη γέμιση και το διπλώνουμε όμορφα.
Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε εκεί τα καλίτσουνα και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Εναλλακτικά τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα.
Πηγή:ellpalmos.blogspot.com

Ο Ναός μας εξωτερικά

Κυριακή στην Ενορία - Αφιέρωμα στον Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου & Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ - Εξωτερικά πλάνα Ναού

Ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (παλαιότερο video)


Θείες Λειτουργίες εβδομάδος

Θείες Λειτουργίες εβδομάδος
Κυριακή 28/7

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν

Λαμπρὰ Ἐγκαίνια τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου στὴν περιοχὴ Κρύα Ἰτεῶν Πατρῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν

Ἐτελέσθησαν τὰ θυρανοίξια στὸν νεόδμητο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ὁσίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου στὰ Κρύα Ἰτεῶν
Καντε κλικ στη φωτογραφία για να εμφανισθεί το θέμα

συνταγή για Πρόσφορο

συνταγή για Πρόσφορο
Καντε κλικ στο πρόσφορο και διαβάστε

Πώς θα βρείτε το Ναό μας

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου

Ασματική Ακολουθία Οσίου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους

Ασματική Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους
Καντε κλικ στην εικόνα για να την κατεβάσετε